9 грудня відбувся фінальний у цьому році тренінг з основ вогневої підготовки. Заняття будуть відновлені з середини січня.

Інструктор Володимир Голик і завідувач кафедри спеціальних дисциплін та професійної підготовки Олексій Цуркан отримали подяки від Благодійного фонду Сергія Притули. Та й усі ми дуже дякуємо колективу ДонДУВС і будемо раді продовжити співпрацю в наступному році.

Якщо ви хочете потрапити на тренінг, стежте за нами на Facebook чи в Instagram, або підпишіться на наш Telegram-канал  — ми повідомимо, коли відкриємо реєстрацію. Якщо ж ви вже пройшли навчання в рамках проєкту “Центр Готовності Цивільних”, будь ласка, розкажіть про таку можливість друзям — йдеться про надзвичайно важливі навички.

На підсумковому занятті учасники закріпили вже наявні знання та навички — кодекс стрільця, розбирання та збирання автомата АК, споряджання магазина — та з ентузіазмом взялися до практики.

Під керівництвом інструктора та асистента учні стріляли в інтерактивному тирі “Рубін” і вчилися приводити автомат у бойову готовність. Усі ми розуміємо, що навички ці сьогодні потрібні не для розваги, проте приємно було бачити, з яким азартом і завзяттям учасники виконують вправи.

“Не влучити у ворога — гірше, ніж узагалі не стріляти”, — наголосив пан Володимир, навчаючи підопічних правильно прицілюватися. Розуміючи всю серйозність обставин, учні ставили чимало питань щодо комплектації зброї, догляду за нею та ведення бойових дій.

На завершення тренер розповів про типи вибухових пристроїв та правила поводження з ними. “Будь-який предмет, схожий на гранату — це граната”, — поділився пан Голик золотим принципом безпеки.

Атмосфера, як завше, була позитивною, жвавою, і — трошечки щемкою.

Дякуємо всім, хто долучилися до тренінгів! До зустрічі в новому році з новими силами.