“Головне — зберегти життя”, — щоразу наголошує інструктор Михайло Мазур під час тренінгів з тактичної медицини. Мета занять — не лише надати громадянам необхідні знання, а й навчити використовувати будь-які наявні способи за засоби, аби у критичний момент не розгубитися й надати допомогу собі та близьким.

Тренінги проводяться в рамках проєкту “Центр Готовності Цивільних”, що у Кривому Розі реалізується Благодійний Фонд Сергія Притули / Serhiy Prytula Charity Foundation спільно з Об’єднанням Відповідальних Громадян.

На занятті, що відбулося 3 листопада, учасники закріпили навички роботи з турнікетами та правила особистої безпеки при наданні допомоги. Студенти також дізналися:
– як діяти, якщо людина вже втратила багато крові;
– як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію непритомній людині;
– на що звернути увагу при пальпаторному обстеженні;
– що таке декомпресійна голка, для чого вона потрібна та як використовується;
– як допомогти людині при епілептичному нападі;
– як діяти при частковій обструкції дихальних шляхів — прийом Геймліха з варіаціями для самодопомоги та навіть для вагітних жінок.

Тренінг вийшов надзвичайно насиченим та продуктивним. Дякуємо команді Донецький державний університет внутрішніх справ, зокрема пану Мазуру та асистентам, за те, що ми можемо здобувати настільки специфічні знання у теплій та дружній атмосфері.

❗️Аби вчасно дізнаватися про реєстрацію на нові тренінги у нашому місті, підписуйтеся на сторінки Об’єднання Відповідальних Громадян і Центр готовності цивільних. Кривий Ріг та стежте за новинами. До зустрічі!