QJmusBCl-6M

“Чемпіонат з квадрату” – під такою назвою в суботу, 22-го серпня, на футбольному майданчику культурно-громадського центру ШELTER+ пройшли змагання, організовані спільно з Об’єднанням Відповідальних Громадян та Street Workout United.

Квадрат – це дворова гра для чотирьох гравців. Правила прості: на землі креслять квадрат, розбивають на чотири частини і кожен гравець повинен захистити своє міні-поле. Весело і захоплююче!

– Це справді легендарна гра, в яку і наші дідусі й батьки грали, і ми в дитинстві, та й зараз, коли є така можливість, – розповідає Андрій Калінкін, голова міської організації Street Workout United. – А професійні футболісти цією грою тренують уважність і відточують майстерність володіння м’ячем.

Коли гравці досвідчені, а покриття поля професійне, гра надзвичайно видовищна, але й на малечу було приємно дивитися. Суботні змагання проходили у трьох вікових категоріях. Наймолодшим став семирічний гравець, найстаршому вже виповнилося 25 років. У перервах між грою хлопці, які займаються воркаутом, влаштували свої виступи, а футболісти, тамуючи подих, спостерігали за вправністю їхніх рухів і силою м’язів. На змагання запросили чи не єдиного в місті фрістайлера з м’ячем Романа Стремоухова, який виконав кілька трюків. Відповідальні познайомилися з ним на “Здраво-фесті” і тепер запрошують на свої заходи.

– Я вражений діяльністю ШELTER+ та Об’єднання Відповідальних Громадян. Кожна подія, яку вони організовують, – бомба! А різнобічність і різноманітність просто вражає. Радію, що познайомився з ними, – ділиться Роман Стремоухов.

100_5864

Гра тривала, ШELTER+ гостинно пригощав стиглими грушками, вболівальники щиро тішилися, спостерігаючи за друзями на полі. Емоції, сміх, гарний настрій! Чемпіонат завершився врученням дипломів і нагородженням переможців футбольними м’ячами!

– Ми з дитинства граємо в цю гру, – ділиться враженнями один з гравців Денис Лизогуб. – Спасибі організаторам за можливість активно відпочити після трудового тижня.

Один із переможців, розповідаючи, як пройшла гра, зізнався: “Хоча зі старшими боротися важко, та це було того варте, азарт неймовірний!”.

Гра закінчилася, а діти все не розходилися, перепитуючи, коли очікувати продовження змагань. Мабуть, таки краще ганяти м’яча, аніж сидіти перед комп’ютером чи телевізором.

Неля Сауляк.