Як ми готувалися до війни?

Одні сподівалися, що якось минеться. Найбільш завбачливі купували консерви, медикаменти, перевіряли найближчі укриття. Ми читали поради щодо евакуації, виживання в окупації та під обстрілами. Проте жодна практична підготовка не давала нам найменшого розуміння, що ми будемо відчувати і як давати цьому раду.

Ситуація війни не є нормальною для нашої психіки, і це стосується навіть людей, які беруть у бойових діях найбезпосереднішу участь. І той незрозумілий, складний, моторошний і абсурдний комплекс емоцій, яких ми боїмося і часом соромимося, є нормальною реакцією на ненормальні обставини.

В цих умовах, аби повернути собі внутрішню опору, усі ми потребуємо допомоги, але особливо необхідна вона нашим захисникам та їхнім родинам. Ми вклоняємося перед вашою неймовірною стійкістю, та прагнемо віддячити по мірі своїх можливостей.

Запрошуємо на індивідуальні безкоштовні психологічні консультації:

  • діючих військових;
  • ветеранів;
  • членів родин військових і ветеранів;
  • громадян, чиї рідні зникли безвісти на фронті або загинули, захищаючи Україну.

Час та місце зустрічі призначаються індивідуально після реєстрації. Гарантуємо максимальну конфіденційність. Аби зареєструватися, заповніть, будь ласка, форму за посиланням.

Проєкт з надання психологічної та юридичної допомоги здійснюється за підтримки The German Marshall Fund of United States.