19 березня було проведено регіональний форум проєкту «Голос громадянського суспільства у формуванні та реалізації плану відновлення України (Луганська декларація)». Проєкт передбачає проведення таких зустрічей у цілому ряді міст, і Кривий Ріг у цьому ланцюжку став першим — для нас це показник того, що активні мешканці міста роблять свою справу недарма.

Щиро дякуємо Державному університету економіки та технологій за те, що у надскладний час ми мали можливість зібрати майже дві сотні людей у безпечному, інклюзивному, чудово обладнаному просторі.

Велика подяка спікерам та спікеркам за натхнення, нестандартні візії, незмірно цінний досвід, яким люди готові ділитися. Серед тез, що пролунали під час заходу, можна виділити ключові:

  • Якщо медіа — «сторожовий пес демократії», то громадянське суспільство — їздовий. Під час війни воно робить більше, ніж могло б — возить зброю, співпрацює з іноземними партнерами. Після перемоги перед нами постануть іще складніші задачі.
  • Якщо ми не можемо захистити права людей — ми не розвинена країна.
  • Говорячи про відновлення України після війни, ми маємо на увазі не відновлення старої пострадянської країни, а модернізацію. Якщо ми не побудуємо квітучу державу, усі зусилля та жертви будуть марними.

Для тих, хто не змогли долучитися до заходу, або хочуть пригадати почуте, є запис трансляції події від Експерт-КР.

Дякуємо учасникам та учасницям форуму і всім, хто підтримали цю ініціативу!