Уже понад 2 місяці у співпраці з The German Marshall Fund of United States ми надаємо юридичну та психологічну допомогу військовим і їхнім родинам. Кожне звернення — по-своєму складне, адже теми піднімаються надзвичайно важливі та болючі. Юрист Дмитро Смик, який проводить консультації, вивів категорії найбільш поширених запитів.

Одна з найактуальніших тем у правовому полі — переведення військового до іншого підрозділу.

«Основними дієвими підставами для переведення військовослужбовця є стан здоров’я та сімейні обставини, — зазначає Дмитро, — Громадянину слід подати на ім’я командування обґрунтований рапорт про його переведення із зазначенням підстав, додавши лист-клопотання від командування підрозділу, куди військовий має намір перевестися».

Юридичні консультації є безкоштовними й конфіденційними. Час та формат зустрічі визначаються у приватному порядку після реєстрації. Аби зареєструватися, будь ласка, заповніть форму за посиланням.

Окрім юридичних консультацій, у рамках даної програми ми надаємо також психологічну допомогу. Наразі проводяться індивідуальні консультації для військових, ветеранів та членів їхніх сімей, а також групові зустрічі з психологом для жінок із родин військовослужбовців. З будь-яких питань пишіть або телефонуйте нам — залюбки допоможемо.