Два місяці тому спільно з The German Marshall Fund of United States ми запустили проєкт із надання психологічної та юридичної допомоги військовим і їхнім родинам. Ініціатива передбачає як індивідуальні, так і групові консультації. Першу групу психологічної підтримки було сформовано з жінок із сімей військовослужбовців — передусім дружин, і цієї середи було підбито підсумки 8-тижневої групової роботи.

«Зараз у жінок більше задач: багато чоловіків на фронті, і їхні дружини беруть на себе увесь побут, піклування про дітей, про рідних. Більшість із цих жінок працює, хтось волонтерить, і при цьому вони мають підтримувати своїх чоловіків і встигати дбати про себе, аби мати сили на все. Я бачила обличчя цих жінок на першій консультації і на підсумковій — вони дійсно посвітлішали», — говорить голова Об’єднання Відповідальних Громадян Анна Ємельянова.

Група справді стала для учасниць джерелом сили та позитивних емоцій. Психологиня Євгенія Журавель створила умови, в яких жінки могли поділитися найтяжчими думками та пропрацювати найзаплутаніші переживання в атмосфері прийняття та підтримки.

«Дякую дівчатам та організаторам за цей нереально крутий час, завдяки якому я здобула ще одну маленьку родину та пізнала себе іншу», — пише волонтерка Світлана, одна з учасниць групи.

Дякуємо нашим учасницям за довіру! Нагадуємо, що усі консультації є безкоштовними. Проєкт триває, наразі діє три напрямки — тисніть на потрібний, аби зареєструватися:

З будь-яких питань пишіть або телефонуйте нам — будемо раді допомогти.