Минулого тижня завершився новий етап реєстрації на заняття з основ вогневої підготовки — охочих надзвичайно багато, і ми вдячні за вашу активність та небайдужість. Учасники запрошуються на тренінги відповідно до порядку, в якому реєструвалися. Якщо наші волонтери ще не вийшли з вами на зв’язок, будь ласка, не засмучуйтеся — до вашої заявки черга незабаром дійде.

28 квітня розпочала навчання нова група, найбільша за період проведення курсів: 27 осіб, значну частину яких становлять підлітки 14-20 років. Як і завжди, більшість учасників уперше мали справу зі зброєю і загалом не знали, як із нею поводитися, однак працювали злагоджено і продуктивно.

“Під час небезпеки ви не підніметеся до рівня своїх сподівань, а опуститеся до рівня своїх навичок”, — наголосив незмінний тренер Володимир Голик. Усі ми любимо уявляти себе героями, але у момент стресу мозок спирається переважно на знання, що “відскакують від зубів”, і завчені до автоматизму навички. Курс з основ вогневої підготовки не робить із людини стрільця, але дає їй необхідні ази.

Перше заняття було присвячене переважно теорії: правилам поводження зі зброєю, відповідному законодавству, психології стрілецької справи. Розглянули також будову автомата АК — поки що найпоширенішої стрілецької зброї в Україні.

Під наглядом інструктора учасники вчилися розбирати і збирати автомат, а також споряджати і звільняти магазин. На наступному занятті група має закріпити отримані навички та перейти до цікавіших практичних вправ.

Тренінги у рамках проєкту “Центр готовності цивільних” у Кривому Розі організовано у співпраці Благодійного фонду Сергія Притули та Об’єднання Відповідальних Громадян. Дякуємо Донецькому державному університету внутрішніх справ за можливість займатися у безпечних комфортних умовах під керівництвом фахівця.