Продовжуємо проводити юридичні консультації для військових, ветеранів та членів їхніх сімей. Аби зареєструватися, заповніть, будь ласка, форму за посиланням.

Серед питань, які найчастіше ставлять під час зустрічей, фігурує фінансове — зокрема, невиплата коштів військовослужбовцям. На основі вже отриманого досвіду наш юрист Дмитро Смик вивів дві основних поради для громадян, що опинилися у такій ситуації.

Самі військові можуть подати рапорт на адресу командування з проханням письмово повідомити про причини невиплати заробітної плати (та додаткової грошової винагороди, якщо йдеться і про неї) і вже після відповіді вживати заходів реагування. За потреби, юрист може допомогти у складанні проєкту такого рапорту.

Якщо у військового немає можливості подати рапорт, його родичі можуть письмово зафіксувати факт порушення прав військовослужбовця та передати інформацію у Військову службу правопорядку у Збройних Силах України.

Однак кожен випадок варто розглянути індивідуально, аби вибудувати якомога чіткіший алгоритм дій. Чекаємо вас на консультаціях — вони є безкоштовними та конфіденційними.

Проєкт втілюється за підтримки The German Marshall Fund of United States.