Під час повномасштабної війни люди з інвалідністю стали особливо вразливими. При цьому через бойові дії все більше осіб отримують інвалідність — передусім це захисники й захисниці, що ризикують здоров’ям і життям заради нашої свободи. Тому ми ще раз наголошуємо: підтримка людей з інвалідністю — завжди на часі.

EnableMe Ukraine — українська спільнота, створена під патронатом швейцарського благодійного фонду EnableMe. Окрім України та Швейцарії, такі осередки існують у Німеччині та Кенії.

У нашій країні діяльність EnableMe стала відповіддю на російську агресію, через яку постраждали десятки тисяч людей. Мета організації — інформування, координація та підтримка осіб з різними видами інвалідності, хронічними захворюваннями та ментальними розладами.

Об’єднавши ресурси з EnableMe Ukraine, ми будемо надавати допомогу людям, які належать до перелічених груп. Йдеться і про роботу над Центром відновлення військових і цивільних, і про проведення психологічних та юридичних консультацій для військових і їхніх близьких, і про нові напрямки, які ми будемо висвітлювати на своїх сторінках.

Уже зараз на сайті проєкту можна знайти величезну кількість корисної інформації, обговорити нагальні питання на форумі та за потреби звернутися по допомогу.