Нарешті базовий курс із основ вогневої підготовки завершила група, зареєстрована ще минулого року. Охочих було настільки багато, що їх розділили на кілька “хвиль” — саме тому нові учасники довго не могли потрапити на заняття. Вже найближчим часом ми оголосимо новий набір — тримайте руку на пульсі та встигніть зареєструватися!

Актуальність навчання зайвий раз пояснювати не треба. “З усього підрозділу вогонь ведуть 80% — решта може запанікувати, це нормально. При цьому тільки 20% стріляють у бік противника, а не навмання, і лише 2% чітко визначають ціль”, — розповів незмінний інструктор Володимир Голик про психологічні особливості ведення вогню.

На занятті учасники відпрацювали навички збирання та розбирання автомата і споряджання магазина, розібрали техніки прицілювання і перейшли до динамічнішої практики — стрільби з пістолета на лазерному тирі та вправ із приведення автомата в бойову готовність.

“Пересвідчилась, наскільки це фізично складно, — ділиться одна з учасниць, — Але всього за два заняття я вже почуваюся впевненіше, так чітко ви все розкладаєте по поличках. Дуже вдячна!”

“Аби працювати зі зброєю, потрібна гарна фізична форма, — підтверджує пан Володимир, Тренуватися краще почати ще до мобілізації — піти в зал або просто відтискатися вдома”.

Фінальна частина заняття була присвячена поводженню з вибухонебезпечними предметами, на які можна натрапити навіть у місцях, де бойові дії не велися.

“Майже кожної зміни патрульна поліція вилучає в громадян вибухові пристрої, привезені з зони бойових дій”, — наголосив інструктор, — Побачивши такий предмет, не слід брати його до рук, викидати чи намагатися самостійно знешкодити. Достатньо просто очепити місце навколо знахідки та зателефонувати 102”.

Чекаємо на нові зустрічі та дякуємо Донецькому державному університету внутрішніх справ за співпрацю!

Тренінги організовані у співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійного Фонду Сергія Притули.