Щоб допомогти медпрацівникам лікарень дістатися на роботу й додому, Об’єднання Відповідальних Громадян запускає терміновий проєкт «Підвези медика».

Ми впевнені, що в місті багато небайдужих людей, які готові допомогти тим, хто стоїть на передовій страшного лиха — пандемії. Через те, що роботу людей у білих халатах держава ніколи по-справжньому не цінувала, багато працівників медичної сфери не мали можливості навіть придбати власне авто. І ось тепер, в умовах жорсткого карантину, щоб дістатися на роботу, вони вимушені стояти в чергах на зупинках, втрачаючи дорогоцінний час.
Що сильніше розвиватиметься епідемія, то критичнішою може ставати проблема. Йдеться не тільки про персонал, який безпосередньо працюватиме в інфекційних відділеннях, але й про всіх інших медиків, чия присутність на робочих місцях буде надважливою.

У нашому місті ініціатива підвозити медиків виникла стихійно, запрацювали групи в месенджерах. Зокрема в телеграмі завдяки групі «КРИВИЙ РIГ Я ВЕЗУ МЕДИКА» десятки лікарів щодня знаходять собі «безкоштовне таксі». Але це не допоможе всім. Тож ми вирішили ще спростити процес допомоги для водіїв, які планують і надалі займатися цією доброю справою.

Для того, щоб відрізнити медпрацівників, наші волонтери вже шиють і завтра почнуть роздавати медпрацівникам яскраві шарфи жовто-фіолетового кольору. Шарф легенький і компактний, тож його легко можна буде сховати в будь-якій сумочці. Через правильне поєднання кольорів його легко помітити, навіть якщо на зупинці буде чимало людей. У комплекті до шарфа йтиме посвідчення, на якому буде ПІБ потенційного пасажира, місце його роботи, а також печатка нашої громадської організації на випадок, якщо водій матиме сумніви у «справжності» медика.

Просимо і водіїв, і медпрацівників максимально дотримуватися правил особистого захисту й безпеки. Детальніше для водіїв ми їх розписали в окремому матеріалі:https://vidpovidalni.org/…/dorogyj-vodiyu-podbaj-pro-vlasnu… А медикам видамо спеціальну пам’ятку.

Тож якщо ви працюєте в лікарні будь-якої форми власності та потребуєте допомоги з доїздами на роботу й назад, подзвоніть за телефоном (063)847-69-51 — і ми організуємо вам доставку шарфа та посвідчення вже найближчим часом!

Якщо ви водій і життєві обставини змушують вас пересуватися містом власним авто навіть в умовах карантину — звертайте увагу на людей у жовто-фіолетових шарфах на зупинках. Це люди, які готові боронити наше життя в цих небезпечних умовах. І просто зараз вони чекають саме на вас!