афиша

«Об’єднання Відповідальних Громадян оголошує про початок реєстрації на Криворізький фотоквест № 12» — так на початку вересня стартувала рекламна кампанія однієї з найяскравіших розваг нашого міста.

Криворізький фотоквест — 2D-гра з тематичної фотографії, обмежена в часі, — була і залишається улюбленою розвагою і способом приємно і корисно провести вихідні.
Історія його почалася у 2007 році, коли юні активісти «Шелтер+», запозичивши досвід у європейських країн, започаткували проект у рідному місті. З часом напрацьовувалася методика, удосконалювалися правила, з’являлися нові ідеї, долучалися команди, які сформували в нашому місті цілу субкультуру фотоквестерів. До 2013 року у Кривому Розі пройшло одинадцять ігор, які викликали інтерес, вражали масштабом, об’єднували.

Випадковість це чи закономірність, але активні учасники і, що важливо, переможці фотоквесту нині дуже затребувані та перспективні фотографи.
Після 2003 року фотоквест як проект набирав сили і натхнення, шукав нові форми, цікаві теми, способи залучення молоді до культурного руху. І тепер ми із задоволенням говоримо: «Криворізький фотоквест повертається!»

Ми намагалися зберегти і відтворити усе найкраще, що було, і додати неповторності.

Як і раніше, це гра не для професіоналів, а для тих, хто любить фотографувати, цінує час, проведений з родиною та друзями, хто не знає, чим зайняті вихідні і бажає позмагатися з іншими командами.

Ми прагнемо до об’єктивності та прозорості оцінювання, тому наші судді не тільки фотографи, а й громадські діячі, художники, дизайнери, які розглядатимуть роботи під різними кутами. Для оцінювання Криворізького фотоквесту № 12 ми запросили як криворіжців, так і людей, що мешкають за межами нашого міста. Серед криворізьких яскравих особистостей — фотограф Анастасія Ніколенко, дизайнер і художник Юлія Зенькович, учасник команди «Пандора» (переможець 2013 року) Олександр Рощін, дизайнер від генерального спонсора нашої гри — компанії «Віконда», представник від Об’єднання Відповідальних Громадян, представник від «АрселорМіттал Кривий Ріг» — нашого надійного партнера.

Згодилися долучитися також Сергій Савченко — відомий полтавський фотограф, який знімає практично в усіх куточках світу, Тарас Терлецький — одеський фотограф із фантастичним поглядом на світ крізь призму камери, та Ілля Стронѓовський — знаний дизайнер з Житомира.

Охочі зіграти мають зібрати команду від 2 до 5 осіб, узяти пристрій, що може робити знімки (мобільний телефон, планшет, камеру), і зареєструватися на сайті www.photoquest.dp.ua

Розмір благодійного внеску за умови попередньої реєстрації становить 80 гривень з команди, на місці старту — 100 гривень. Для команд школярів, які зареєструються до 9 жовтня і принесуть на точку збору свої щоденники, участь безплатна.

Гра почнеться 10 жовтня о 8:30. Місце старту — площа перед ПК Металургів (пр. Металургів, 7). Там ви отримаєте більш детальні вказівки і конверти із завданнями — шість від організаторів і одне від генерального спонсора. Ви матимете 7 годин чистого часу на виконання завдань. Вибір локацій для зйомок не обмежений нічим, окрім тих випадків, які будуть прописані на завданнях. Ви можете знімати у квартирі, кав’ярні, на вулиці. Рівно о 16:30 вас чекатимуть на пункті збору робіт — КГЦ «Шелтер+» (вул. Армавірська, 28). Достатньо приїхати капітанові з фотографіями. Одна тема — одне фото.

Наступного дня всі учасники, їхні друзі, родичі, батьки збираються на Фотошоу в ПК Металургів. Початок 11 жовтня о 15:00. Під час Фотошоу відбувається перегляд робіт, спілкування з суддями, обговорення і нагородження найкращих. Окрім трьох призових місць визначаються переможці в кожній з номінацій (тем) і в додаткових трьох номінаціях — найкумедніша, найоригінальніша і найбільш якісна фотографія. Подарунки і сюрпризи від партнерів та організаторів гарантовані.

Також Фотошоу — це можливість не тільки переглянути конкурсні роботи та поспілкуватися один з одним, а й насолодитися якісною музикою. Цьогоріч гостей чекає експериментальний імпровізаційний дует двох музикантів: Юрка Назаренка та Мкртич Чилингаряна.

І не забувайте, що Криворізький фотоквест — гра для вас. Не шукайте надмодерні фотоапарати, щоб прийти і перемогти. Прийдіть пограти і насолодитися моментами. Бо щастя не в пікселях — доведено Криворізьким фотоквестом.