Шведська настільна гра Electionville (Місто виборів) є чудовим способом краще пізнати себе: учасники набувають нових ролей депутатів та депутаток, діляться на партії та приймають рішення які сфери міста фінансувати, а які навпаки, позбавляти.

В основі базова суперечність кожного міста (і суспільства загалом) — ресурси обмежені, є речі поза нашим контролем, люди не ідеальні і мають різні інтереси та уявлення.

Може здатися простим, всього-на-всього треба управляти містом та його бюджетом. Але як поєднати для себе особисті, партійні та суспільні інтереси? Як робити вибір на користь одного та відмовлятись від іншого? Чи виправдовує мета засоби? Як впливає на мене влада і відповідальність? Чи можу я поступитися, чи навпаки просунути своє рішення? Чи можу я аргументувати і домовлятися? Як ми діємо в умовах конфлікту і багато інших важливих питань, що виникають прямо по ходу гри.

Майже три години часу минули непомітно. Важливо було приймати рішення, не порушуючи закон, вчитися жертвувати певними сферами заради кращої мети та вчасно “гасити полум’я” кризи спільними зусиллями.

Розбудовували місто, пізнавали себе, гуртувались.

Переможець гри визначився завдяки фінальному проєкту, що розробила кожна з трьох команд-партій. Симпатії журі здобула ідея з медичної підтримки ветеранів війни, але й інші задуми, як то сміттєпереробний завод та програма із очистки води, виглядали прогресивно. В підсумку учасники погодились, що справжню перемогу здобуло місто, наше місто і його жителі.

Дякуємо Анні Поддуєвій, що поділилася ідеєю гри та приділила час організації.
Попереду нові зустрічі “Кола підтримки”. Підписуйтеся на канал, слідкуйте за анонсами та реєструйтеся у перших рядах.
Захід відбувся за фінансової підтримки The German Marshall Fund of the United States. Зміст даної публікації є виключною відповідальністю Об’єднання Відповідальних Громадян і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла.