Непомітно швидко, як усе хороше, добіг кінця 8-й Чілдрен Кінофест.

Підкорив серця маленьких глядачів, подарував океан емоцій, чогось навчив, збагатив новими враженнями. Для організатора фестивалю в нашому місті Станіслава Корнієнка цьогорічний фестиваль став відкриттям нових граней своєї душі: «Після відвідин п’яти- та семирічних діток з інтернату я відчув радість від того, що завдяки фестивалю можу долучитися до доброї справи, хоч трішки розфарбувати життя цих дітей».


А от вдячні маленькі фанатки фестивалю взагалі розтопили серце нашого організатора, подарувавши сувеніри та малюнки, зроблені власноруч.


Цього року відвідали фестиваль у Кривому Розі близько 600 глядачів. Усього по Україні — 17 тисяч. Гран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування отримала пригодницька стрічка «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Фільм розповідає про пригоди двох друзів — дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.


Звання найкращого українського дитячого фільму року та нагороду в розмірі 15000 грн отримала робота «Мелісса» 14-річного Матвія Глазунова з міста Ізюм.

«Особисто я вподобав фільм “Як Гітлер вкрав рожевого кролика”. Він ідеальний у сенсі спільного перегляду “розумного” кіно з дітьми. Цей фільм можна обговорювати з різних ракурсів: історичного, взаємовідносин членів родини, сприйняття та переживання дітей у часи кризи та переслідувань. Незважаючи на те, що це драматичний фільм, він знятий якось по-доброму і з промінням світла», — поділився враженнями від цьогорічного фесту сам органіазотор Станіслав Корнієнко, у якого з кожним роком бажання організовувати подібні заходи в Кривому Розі лише посилюється.

Захід відбувся в нашому місті за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян.