24 березня за підтримки ОВГ та КДПУ пройшов Відкритий чемпіонат з робототехніки, ініційований It studio “Happy Code”.

Змагалися 24 команди, які представляли чотири школи — It studio “Happy Code”, Криворізький Покровський ліцей, КПНЗ «Станція юних техніків Покровського району КМР» та школу робототехніки КДПУ.

Перші місця в усіх категоріях ROBORACE та ROBOSUMO здобула команда Криворізького Покровського ліцею KPL-2. Переможці отримали дипломи та призи від генерального спонсора.

Різноманітні конкурси, наукове шоу з видовищними дослідами, розіграші подарунків не давали дітлахам нудьгувати. Також працювала творча лабораторія, де всіх охочих учили створювати вироби за допомогою ручки 3D, конструювати та програмувати роботів.

Ідея провести чемпіонат належить керівниці It studio “Happy Code” Тетяні Бондар, яка нещодавно ініціювала й успішно провела низку цікавих безкоштовних екоуроків з робототехніки для дітей нашого міста: «Ми їздили по різних містах на подібні чемпіонати, а от у рідному місті діти не мали можливості позмагатися. Вдячна ОВГ за те, що відгукнулися на мою пропозицію і виступили головними організаторами чемпіонату. Також дякую КДПУ за допомогу в організації та компанії «Віконда» за призи для переможців».

«Усе дуже цікаво. Вражає. Такі заходи потрібні, адже заняття, змагання з робототехніки розвивають у дітей швидкість та оперативність мислення. Я упевнений: щоб було майбутнє, у покоління треба вкладатися», — зазначив батько одного з учасників, суддя змагань Володимир Бутрій.

Цієї думки дотримується й генеральний директор фірми «Віконда» Євген Каріс: «Ми підтримуємо багато заходів, проте все, що пов’язане з дітьми й освітою, для нас є пріоритетним».