22 вересня в Парку ім. Ф. Мершавцева відбудеться четвертий фестиваль, присвячений Міжнародному дню глухих, за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян, КГЦ ШELTER+, АШАН Таланти & Кар’єраБО БФ “СТУДИЯ СВОИ” та ін.

За статистикою на порушення слуху страждає кожна дев’ята людина. Причиною можуть бути вроджені вади, до втрати слуху призводять травми, хвороби. У нашому місті близько 1000 глухих від народження людей. І саме для попередження дискримінації таких людей у 1951 було засновано Міжнародний день глухих.

Ми зрідка замислюємось, що серед нас є люди, які не можуть почути шуму дощу, музики чи голосу рідної людини. Але глухі люди не гірші за решту! І часто-густо навіть мають переваги, адже володіють дивовижним даром — мають абсолютний внутрішній слух, як у Бетховена.

На фестивалі будуть працювати різноманітні локації, покликані змінити ставлення інших до глухих, навчити людей з вадами слуху комунікувати із соціумом. Буде можливість пограти в настільні ігри, відкрити нові світи в окулярах віртуальної реальності, пострибати на батуті, прикрасити себе аквагримом, зіграти в «Енгрібердс». Учасники фестивалю з вадами слуху зможуть отримати на місці безкоштовні консультації спеціалістів «Медіакустики» та записатись на діагностику. Глухих пригощатимуть безкоштовною випічкою.

О 17:00 для учасників фестивалю розпочнеться концертна програма.

Наприкінці фесту відбудеться показ повнометражного фільму глухого режисера Дмитра Сомова «Емма» із субтитрами, де знімались глухі актори.

Організатори доклали максимум зусиль, щоб люди з вадами слуху з нашого міста та гості почувалися комфортно й святково!

Фестиваль проходитиме 15 вересня з 14.00 до 20.00 у Парку ім. Ф. Мершавцева