27 січня в КГЦ ШELTER+ пройшла презентація фотовиставки чемпіона України з велотуризму Якова Волкова.

Охочих послухати мандрівні історії та помилуватися застиглими в часі неповторними краєвидами прийшло чимало.

Споглядаючи представлені світлини, розумієш, що майстру спорту з велотуризму не бракує не лише досвіду, знань, а й романтики, відчуття красивого. Його лекція була більше схожа на душевну оповідь людини, яка щиро ділилась своїми враженнями з близькими.

Юний душею, життєрадісний, Яків однаково захоплююче розповіда і про чарівні краєвиди, і про кумедні ситуації, які з ним траплялись. Не скупився оповідач на веселі жарти та добрий гумор. Правда, трішки і посумував, коли порівнював якість та кількість європейських велодоріжок з українськими).

Розпочав він свій велошлях з дитинства на батьковому двоколесному. Нині в закордонному вже п’ятому(!) паспорті у прямому сенсі нема де печатку ставити. До речі, про печатки. Серед них є досить незвичні, наприклад, печатка Пантелеймона Цілителя, яку отримав на Афоні. Також є співзвучна із прізвищем Якова печатка села Волково, що в Македонії))

Титулований веломандрівник має навіть спеціальний пропуск-візу на відвідування паломниками святої гори Афон — «Діамонітіріон».

За словами Якова Волкова, саме у подорожах починаєш цінувати час, усвідомлювати, скільки можна було б зробити, розумієш, що кожна хвилина — на вагу золота.

Якщо вас не лякає іноді спати на гальці), біля церков, у монастирських келіях, обіч дороги, на морському причалі, то приєднуйтесь до Якова в червні цього року. І як він сам сказав: «Хто бажає, вливайтесь в колектив Федоровича».

Будьмо часозаощадливими, не втрачаємо найменшої нагоди скористатися шансом жити, а не «спати», йдемо або їдемо) уперед, використовуємо будь-яку можливість мандрувати, розвиватися, пізнавати себе і світ.