«Форум просторових змін» усе ближче.

Нагадаємо, що криворіжці обрали три місця, які мають бути переплановані: Інгулецький парк, площу Петлякова і сквер між вулицями Космонавтів та Івана Авраменка.

Із кінця травня до середини червня працювали робочі групи, очолювані експертами з інших міст. За кожною з локацій відбулися 4 онлайн-засідання. В обговореннях брали участь від 4 до 6 учасників.
Коротко про наші напрацювання.

В Інгулецькому парку утворилося особливе природне мікросередовище. Важливо не зруйнувати його, тому всі заплановані зміни є інтегрованими в зелене середовище, усі новації спроєктовані з екологічних матеріалів. Звісно ж, вхід до парку й переміщення в ньому мають бути зручними, а в темний час доби — забезпечене освітлення.

Площа Петлякова — чарівний приклад забудови в стилі сталінського ампіру. Наше завдання — зберегти атмосферу місця. Усі елементи — лавочки, освітлення, сміттєві баки — слід виконати у відповідному стилі. Але історія нічого не варта без сучасності. Тому в проєкті змін площі — перетворення її на зручну прогулянкову зону з локаціями для розвитку дітей. Загалом хочеться бачити площу Петлякова місцем, що притягує людей.

Сквер між вулицями Космонавтів та Івана Авраменка надихає на зміни в дусі модернізму: численні зручні підходи з боку забудови, комфортні доріжки, гарне й упорядковане озеленення, культурний газон, на якому можна відпочивати. «Родзинки» — майданчик для вигулу домашніх тварин, сцена, а також живий паркан, що відгороджуватиме сквер від та жвавого автошляху на об’їзну дорогу.

Це — лише нариси. Хочете дізнатися більше — реєструйтеся на Форум просторових змін за покликанням: https://forms.gle/w1dwqMCtVd9BQvGK7,
а також стежте за оновленнями, відзначившись у якості учасника заходу
https://fb.me/e/1uWJnC6NV