Йому знадобилося 6 років, щоб створити макет власного родового дерева, яке не вміщується в екран, — у ньому інформація про 800 родичів. Він об’їздив усю Україну в пошуках своїх коренів. Дослідив свій рід до 7 покоління. Знайшов сліди генетично споріднених людей у Скандинавії. За спеціальністю архітектор, а побудову власного родового дерева вважає справою серця.

Мова йде про генеалога-аматора Левка Квятковського, який 11 січня прочитав пізнавально-мотиваційну, надзвичайно теплу лекцію «Сердечна генеалогія: шлях до самопізнання». Це друга лекція в його житті, проте він уперше ділиться своїм досвідом з такою великою аудиторією. За цю круту можливість лектор подякував ШELTER+ і закликав усіляко підтримувати культурний центр.

Левко дав кілька цінних порад і рекомендацій. Згадав такий цікавий аспект дослідження, як генеалогія ДНК, що розповідає про гаплогрупи. Завдяки цьому методу можна з’ясувати, ким генетично були ваші предки. Слухачі дізналися про спеціальні програми, за допомогою яких за набором ДНК можна знайти родичів. Сам лектор у такий спосіб знайшов імовірну далеку родичку в Америці.

Натхненний лекцією, один зі слухачів Олександр Морозов не втримався і взяв слово. Він розповів про те, як давно мріяв побувати на такому заході, і про те, як досліджував свій рід без програм та інтернету. Охочих запросив одразу після лекції до себе додому подивитися його родове дерево.

З активності аудиторії, кількості поставлених запитань було видно, що люди потребують такої інформації. Євгеній Петренко поцікавився, чи враховував Левко під час вивчення свого родоводу реальне біологічне батьківство, і зазначив, що взяв для себе з лекції кілька ідей.

Дослідник звернув увагу на те, що в нашому світі все тримається на зв’язках поколінь. Переглядаючи фільм «Зоряні війни», він у якийсь момент зрозумів, що навіть тут весь сюжет крутиться навколо генеалогії).

Левко Квятковський переконаний, що шляхом пізнання свого роду ми пізнаємо себе: «Коли я почав вивчати свій родовід, я почав розуміти, з кого я складаюся. В нас за спиною завжди стоять ті, хто дав нам життя».