Семінар-тренінг “Формування культури спілкування з військовими та ветеранами” відбувся вже вчетверте цьогоріч.

Не хочеться розкидатися словами “улюблена тема” (специфіка не та), але точно – актуальна. Приємно, що люди усвідомлюють головне – не військові мають адаптуватися до суспільства, а суспільство – до потреб військових.
“Коло підтримки” працює на практиці.

Затишна прохолодна аудиторія з легким освітленням, стільці, звісно ж, колом – ідеальна атмосфера, щоб поділитися наболілим, отримати приводи замислитися, поради або, принаймні вектор руху, щоб налагодити стосунки.

Саме так, зустріч мала мінімальну лекційну частину, натомість, кожен міг висловитися і розібрати персональну ситуацію. Звісно ж, все – конфіденційно, спілкуємося в атмосфері глибокої довіри.

Тепле коло створила психологиня Євгенія Журавель. Слово пані Євгенії:
“Сім’я – це система. Зараз вона зазнає значних змін через екстремальний досвід війни. Якщо хоча б один елемент системи змінюється, вся система має перебудуватися, щоб продовжувати функціонувати. Інакше – вона розпадеться… Ваш прихід сюди – крок до усвідомлення, що треба адаптуватися до змін”.

Дякуємо всім, хто продовжує приєднуватися до заходів. Раді бачити нових учасниць й учасників. Едукація, розуміння почуттів і процесів, турбота про себе, дбайливе ставлення до досвіду ближніх зараз як ніколи потрібні.
Захід відбувся в рамках проєкту “Коло Підтримки” за організації Об’єднання Відповідальних Громадян завдяки фінансовій підтримці наших донорів із SILC