Практика виїзних тренінгів від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг шириться містом.

Новий експрес-тренінг з тактичної медицини для працівників одного із судів міста – це можливість для одних освіжити раніше здобуті знання, для інших – отримати первинні, і точно для всіх – віднайти особистий стимул вчитися далі.

Розуміння швидкості й чіткості дій надважливе. Відомо, що людина втрачає свідомість через 30-45 секунд від початку масивної кровотечі.

Зупинці кровотеч була присвячена левова частка заняття. Протягом майже 2 годин група уважно вивчала будову турнікетів, туго закручувала їх на верхніх кінцівках (своїх та сусідів).

Також була змога дослідити вміст аптечки бойового медика, зокрема таке приладдя, як оклюзійні наліпки, назофарингіальні трубки, атравматичні ножиці, термоковдри, базовий запас препаратів.

“Війна рано чи пізно скінчиться. З нею відійде на заднє тло потреба влучно стріляти та копати окопи. Натомість, медицина – це те, що з нами назавжди: із ДТП, ударами струмом тощо”, – підвів риску під заняттям пан інструктор.

Тренінг відбувся за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули, за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036, на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».