Продовжуємо проводити корисні навчання в рамках нашого дружнього “Кола підтримки

Підходи у наданні допомогти в невидимій частині – такі ж, як і з тілесними травмами: мати набір знань і навичок та розуміти послідовність дій.

Семінар-тренінг із першої психологічної допомоги мав всі шанси відбутися у майже спартанських умовах, що зайвий раз нагадало, в які складні для усіх часи ми живемо. Попри все, наша команда здолала труднощі з електрикою, тож, ніщо не завадило демонстрації наочних матеріалів та спілкуванню аудиторії з потужною фахівчинею Євгенією Журавель.

Протягом 2-годинної зустрічі психологиня з учасницями розібрали:
– Поняття першої психологічної допомоги
– Психофізіологічні механізми стресу
– Кому, де та коли надавати підтримку
– Чому не всім, хто пережив кризову подію, потрібна перша психологічна допомога
– Важливість поваги до почуттів і потреб іншої людини
-Яким чином надавати допомогу
– “Правило кисневої маски” – допомогти іншим може той, хто вже допоміг собі

Практична частина семінару – це прості техніки саморегуляції та стабілізації, що дозволили розслабитися після робочого дня, викликали в аудиторії посмішки, допомогли краще познайомитися й створили атмосферу єдності.

“Життя тривало до цього трагічного періоду в нашій історії, триває зараз і буде тривати після”. В цих словах Євгенії Журавель – суть наших психоедукаційних заходів. Ми маємо зробити все, що від нас залежить, для себе і ближнього, щоб не зламатися й гідно пройти цей етап.

Працюємо над цим. Працюємо для вас.

Захід відбувся в рамках проєкту «Коло Підтримки» за організації Об’єднання Відповідальних Громадян завдяки фінансовій підтримці наших донорів із SILC.