І те й інше – це вміння однаково цінні під час війни. Сьогодні варто знати, розуміти та відпрацьовувати на практиці всі військові знання. В цьому допомагають навчання від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг.

Кожне заняття – це кілька насичених блоків теорії та практики. Учасники відкрили для себе наступне:
Блок тактичної підготовки – висування на вогневу позицію, рух у двійках та четвірках, патрулювання місцевості, реакція на вогневий контакт за циферблатом годинника. Вправи розвивають уважність людини, а також синхронність дій у малій групі.

Блок вогневої підготовки – можливість практикуватися у влучній стрільбі; для багатьох це був перший досвід у житті! Наразі це пневматична зброя. З підвищенням майстерності сподіваємося перейти до більш серйозного “заліза”.

Блок тактичної медицини – робота із алгоритмом “Кров – Легені – Серце”. Тут і повторення раніше засвоєного матеріалу, як то накладання турнікету на верхні та нижні кінцівки -тренувань ніколи не буває забагато- і цілком нова інформація , зокрема, здійснення тампонування та накладання тиснучих пов’язок.

Дякуємо учасникам за небайдужість, регулярні відвідування тренінгів та бажання зростати. Команді інструкторів вдячні за відданість справі.

Наявні групи займатимуться ще близько місяця, далі відбудеться новий набір. Заявку можна подати вже зараз, лінк на реєстрацію.

Тренінги проводяться за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».