Кожен день у центрі “КоЛеСо” Кривий Ріг дає інструкторам “завдання з зірочкою”. Наприклад, збирається “змішана” група з військових і цивільних. Яким чином адаптувати програму, щоб вона “зайшла” усім?

На прикладі групи, що мала заняття в суботу, можна побачити, як це працює. Бійці одного з підрозділів ЗСУ та звичайні мешканці міста працювали в дивовижній синергії.

Спільний рух базами “Кров”, “Легені”, “Серце”, “Тактика.Евакуація”, виконання вправ, практика у накладанні турнікетів, тампонад, бандажів, навчання обережному поводженню з пораненим, імпровізований “порятунок” один одного. Все — за класикою, все корисно і змістовно.

Серед присутніх були як ті, для кого матеріал є новим, так і ті, хто оновили й доповнили давно набуті знання — як-от пані Надія.

Громадянка пройшла курс молодшої медсестри ще у радянські часи. Утім, зазначила, що теперішнє заняття більш поглиблене: “Курс може стати в нагоді як на війні, так і в звичайному житті”.

Однією з найбільш цінних речей, що підкреслила для себе пані Надія, є контроль дихання постраждалого: “Це перше й найважливіше. За будь-якого руху треба відслідковувати, дихає людина чи ні”.

Якщо ви бажаєте поліпшити свої навички надання домедичної допомоги, ласкаво просимо на заняття.

Центр “КоЛеСо” працює щодня з вівторка до суботи. Доєднатися можна наступним чином:
Для цивільних: заповнити форму за лінком
Для військових, студентів, громадських організацій та бізнесу: зв’язатися напряму з координатором Центру Денисом Дубовим за телефоном 0977162801

Проєкт реалізовано у місті Кривому Розі у співпраці навчально-тренувального центру тактичної медицини “КоЛеСо”, Об’єднання Відповідальних Громадян, Zagoriy Foundation та ДУЕТ. #КоЛеСо #ТакМед #ТактичнаМедицина #КолесоКР