У фольклорі існує безліч прикмет та повір’їв про сни, котрі сняться людям на новому місці, проте далеко не всім у новій оселі вдається гарно поспати. Змушені залишити свої домівки в окупації чи під обстрілами, наші співвітчизники потребують найбазовіших речей, й ми раді, коли виходить їм допомогти.

Днями отримали якісні матраси від Благодійного фонду Сергія Притули та розвезли новим власникам — тепер понад 20 сімей нових криворіжців бачитимуть кращі сни. І йдеться зараз про людей, котрі не просто пережили жахливий досвід і багато втратили через війну, а й знайшли в собі після цього сили на активну діяльність та допомогу іншим.

Наші партнери, культурно-громадський центр ШЕLTER+, наразі втілюють цілий ряд проєктів для ВПО, в чому охоче беруть участь самі переселенці. Тут швидко визначають відповідальних та ініціативних людей, навчають усьому необхідному та долучають до важливих соціальних і благодійних напрямків діяльності. Отож, утворюється ціла “екосистема”, де кожен на своєму місці. Люди навчаються новому, відчувають свою цінність, знаходять нові сенси та нові корисні зв’язки, а важливі проєкти натомість отримують активних і вмотивованих волонтерів. Дякуємо Катерині Вікторенковій за початок перспективної співпраці.

Також висловлюємо подяку працівникам компанії Віконда за допомогу в транспортуванні матрасів та Вадиму Солдатову за блискавичне вирішення вантажного питання.