Дім – робота. Класична, навіть рутинна схема щоденного життя мільйонів українських родин.

Ані дому, ані роботи. А ця вже реальність тих, хто полишив зону бойових дій або тимчасово окуповану територію.

Переселенці мають облаштовувати своє життя з нуля. Трапляються і “підводні камені”, уникнути яких без допомоги правників не вдається.

Такі заходи, як семінар, організований Криворізький міськрайонний центр зайнятості для внутрішньо переміщених осіб за участі юристів – необхідні. Це – можливість для переселенців озвучити наболілі питання, отримати безкоштовну консультацію. Не останнім є й лейтмотив: ви не залишитеся віч-на-віч зі своїми проблемами.

Виступ представниці Безоплатна правова допомога. Кривий Ріг Наталі Кожем’яки стосувався особливостей працевлаштування для переселенців. “Внутрішньо переміщені особи хочуть працювати, і, відповідним чином, в умовах воєнного стану їм потрібно враховувати нове трудове законодавство, враховувати всі ці зміни”, – відзначила Наталя Кожем’яка.

Натомість, юрист нашої організації Дмитро Смик підняв питання подачі повідомлення про нерухомість, постраждалу від війни. Географія учасників зустрічі – широка: від Мелітополя до Попасної, від Херсона до Кадіївки. У всіх різні ситуації: одні переживають за свої оселі, інші, на жаль, достеменно знають про біду, що сталася. Тож, як і передбачено проєктом “Підтримка внутрішньо переміщених осіб та мешканців Кривого Рогу”, кожен бажаючий отримав алгоритм дій щодо житла, що зазнало руйнувань.

Спільна мета для нас і партнерів – допомогти тим українцям, що зараз потребують цього найбільше.

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility) та виконується ГО “Об’єднання Відповідальних Громадян“.