Війна внесла свої корективи у діяльність нашої організації. Окрім евакуації людей з інвалідністю, опіки над переселенцями, військовими, малозабезпеченими та багато іншого, ми підтримуємо виробництво димових шашок, яке організував член Об’єднання Відповідальних Громадян Денис Дубов.


«Ми підтримали проєкт Дениса без вагань. Хоча тоді ніхто не підозрював, що маленька ініціатива переросте у великий волонтерський центр та справжнє багатоступеневе виробництво», – розповідає голова ОВГ Анна Ємельянова.

За цей період вручну виробили понад 6000 димових шашок, які розлетілися по багатьом напрямкам фронту. Таких результатів вдалося досягти завдяки тісній спвпраці Велоклуб UBF та ОВГ, підсилених цілою армією вмотивованих волонтерів: Миколи Сапронова, Сергія Щеснякя, Олександра Шевченка, Лана Українка, Олександра Шмалька, Івана Підпалька, Ярослава Голубенка, Дмитра Ткаченка та інших. Але, впершу чергу, – це заслуга двох людей – Дениса Дубова та Данила Гончара.


Нам дуже приємно, що ініціював та організував потужне виробництво димових шашок член нашої організації Денис Дубов. Та ще приємніше, що діти наших волонтерів, які активно розбудовували суспільство у мирний час, продовжують справу батьків, роблять вже свій внесок у перемогу: розробив шашки син співзасновниці Об’єднання Відповідальних Громадян, редакторки Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг Ольги Гончар Хвостової Данило Гончар.


«Рецепт я знайшов в інтернеті, модифікував його. Ми оптимізували виробництво, щоб робити якомога більше тих шашок на день. Я дуже задоволений тим, що вийшло нормально налагодити виробництво, хоч і в відносно малих масштабах. Ці шашки в буквальному смислі рятують життя наших захисників. Дуже вдячний всім хто допомагає», – розповідає Данило Гончар.

Студент львівського вузу зараз розробляє більш чутливий запал для того, щоб шашки можна було запалювати ударом руки. А знайомий Данила з міста Стрий думає запустити виробництво таких шашок у себе.

Все це неабияк мотивує нас розвиватися далі, об’єднувати навколо себе свідомих відповідальних громадян. Виховувати своїм прикладом майбутнє покоління.