6 жовтня о 16:00 відбудеться онлайн-презентація в ZOOM мапи доступності Кривого Рогу.

Ідея її створення визрівала в Руху без меж та Об’єднання Відповідальних Громадян давно. Та саме після запуску проєкту «Кривий Ріг — Зручний» вдалося втілити її в життя. Мапа доступності стала своєрідним символом проєкту, одним із його вагомих досягнень.

В Україні та світі поняття мапи доступності не нове. У 2020 році ГО «Доступно.UA» створила додаток TosMap. Він працює як мапа доступних у 30 українських містах локацій для людей з інвалідністю та маломобільнх верств населення. Проте поки на цій мапі позначено лише зо два десятки локацій нашого міста.

Між тим карта, яку ми будемо презентувати 6 жовтня, включає в себе майже 300 локацій і є першою мапою доступності Кривого Рогу. Унікальність мапи полягає в тому, що вона має вісім шарів, серед яких — небезпечні ділянки та місця концентрації ДТП.
До розробки мапи доступності долучилися ГО «Рух без меж», Об’єднання Відповідальних Громадян, «Схованка», Велоклуб UBF, ГО «Велокривабс», небайдужі свідомі криворіжці.

Умовно шари локацій об’єднані в три групи:
1) для батьків із дітьми — заклади, у яких є сповивальні столики, стільчики для годування та дитячі кімнати або їх елементи;
2) для велосипедистів — велопаркінги, альтернативні веломаршрути і велодоріжки;
3) для людей з інвалідністю. Тут локації позначені спеціальними іконками: червоне крісло — заклад недоступний, зелене — заклад повністю доступний, помаранчеве — заклад доступний частково.

Мапа розроблялася інтуїтивно зрозумілою для будь-якого користувача. Під час презентації ми покажемо, як нею користуватися, ознайомимо з її структурою та розповімо про деякі нюанси.

Запрошуємо усіх бажаючих на презентацію мапи доступності. Онлайн-трансляція події відбудеться у фейсбуці на сторінці Об’єднання Відповідальних Громадян.