28 травня за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян у Кривому Розі відбудеться восьмий Чілдрен Кінофест. Фестиваль познайомить українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. Цього року частину фільмів покажуть у кінотеатрі «Мультиплекс» у ТРЦ «Union» із 28 травня до 2 червня, а частину — онлайн із 28 травня до 6 червня, на сайті online.childrenkinofest.com.

Із семи фільмів конкурсної програми глядачі оберуть переможця. Три картини будуть продемонстровані в кінотеатрах, а три — онлайн.

У кінотеатрах ви побачите родинну історичну драму «Як Гітлер вкрав рожевого кролика». У стрічці йдеться про дев’ятирічну дівчинку, сім’я якої змушена тікати з рідної Німеччини після приходу до влади нацистів. Фільм «Полі» розповість про пригоди двох друзів — дівчинки і поні, якого вона звільняє від життя в неволі. У справжню кіноподорож Данією запросить глядачів комедія «Хлопчик-гусак».

Онлайн будуть продемонстровані нідерландська комедія «Джекі та Опієн», норвезька пригодницька документальна картина «Арктичні верблюди» та шведська фантастична стрічка «Самі в космосі».
На ретроспективному показі глядачам продемонструють анімаційний фільм «Лисенятко Вук», картина відзначає сорокаріччя і стала натхненням для іміджу цьогорічного фесту.

Онлайн буде продемонстровано фільм-закриття — українську пригодницьку стрічку «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка, яка минулого року стала переможцем Чілдрен Кінофесту.

У межах фестивалю покажуть онлайн і в кінотеатрах двадцять стрічок-фіналісток «П’ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми».

Організовує фестиваль компанія Трафік Філмс за підтримки Державного агентства України з питань кіно.