Настав час виводити навчання в межах проєкту #КривийРігЗручний з аудиторій під відкрите небо! 7 травня Велошкола відбулась у парку імені Гагаріна.

Навчання стало можливим завдяки співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян і загальноосвітньої школи №1.

Як виникла ідея? До представниці нашої організації Анни Атаманчук звернулося керівництво школи, у якій учиться її дитина. Анні запропонували провести спортивний захід. Своєю чергою, Анна вирішила поєднати спорт та ознайомлення з правилами дорожнього руху на такому транспорті, як велосипед або самокат.

У чому необхідність цих знань? Анна Атаманчук указала, що стає все більше учасників дорожнього руху саме на цих видах транспорту. На думку Анни, що раніше почати доносити дітлахам правила дорожнього руху для легкого персонального транспорту, то менше потім буде ДТП за участі дітей.

Захід викликав неабиякий інтерес, зібравши кількадесят учнів школи із 3 по 9 клас, їхніх батьків і вчителів.
Анна Атаманчук прочитала коротку лекцію з основ поводження в місті з велосипедом. Мова йшла про:
– оснащення байку
– необхідність світловідбивачів
– використання замка при паркуванні
– як показувати, що ти збираєшся зупинитися
– як їздити в колоні
– як указати водієві позаду тебе, що на дорозі яма,
та багато іншого.

Як зазначила заступниця директора школи з виховної роботи Альона Кравченко, батьки мають своїм прикладом показувати, як поводитись на шляху. Тому після лекції Анна Атаманчук очолила колону дітей, і вони рушили маршрутом парковими доріжками. Жодного змагання, лише їзда у своє задоволення.

Наприкінці діти пригостилися солодощами і в гарному настрої та сповнені нових знань рушили додому. Сподобався захід і представникам школи та батькам. Сподіваємося, що діти почуватимуться за кермом упевненіше, а їхні батьки — спокійніше.

Висловлюємо окрему подяку Денису Дубову, який цьогоріч провів кілька успішних Велошкіл. Його напрацювання допомогли в проведенні цього заходу.

Практика шкіл для велосипедистів на свіжому повітрі лише набирає обертів. Про наступні навчання ми повідомимо на цій сторінці.

До нових зустрічей!