22 січня в Кривому Розі хода до Дня Соборності України відбулася в особливий спосіб, збагативши захід новими глибокими сенсами. Замість традиційної однієї містом рушили дві колони назустріч одна одній, наче Схід і Захід. Символічно, що рухалися вони з обох кінців вулиці Соборності, яка пролягає із заходу на схід. Після возз’єднання всі учасники продовжили ходу до Стели Героїв, де утворили ланцюг єдності.

Ідея трансформувати традиційну ходу належить Ользі Гончар (Хвостовій). «У ході взяли участь люди різного віку та поглядів, об’єднані любов’ю до України. Чудово, що спільноті незалежних медіа Кривого Рогу та “Об’єднанню Відповідальних Громадян” вдалося подарувати місту таку яскраву і змістовну подію. Я сподіваюся, що традицію, яку ми започаткували, підхоплять й інші міста України».

Серед учасників ходи була пані Жанна, так вона представилася. Жінка переїхала з Макіївки у 2015 році після подій в Донецькому аеропорті, працювала в Донецьку на шахті «Бутівка»: «Мені це дуже болить, що сьогодні, у такий день, Донецька і Луганська тимчасово з нами нема. Але українська перемога буде. І спочатку буде наша перемога, а потім мир».

Про своє життя, свої болі, про те, як ховали під час переїзду прапори та вишиванки, пані Жанна розповідала українською мовою. А в кінці зазначила: «Треба єднатися, бо коли ми разом, ми переможемо всіх».

Чудову ініціативу Ольги Гончар підтримали «Об’єднання Відповідальних Громадян», медіа Експерт-КР, 0564 та Перший Криворізький.

До заходу долучилися представники громадських організацій Кривого Рогу, «Криворізька асоціація учасників АТО і учасників бойових дій», «Інгульська паланка», «Яворина», «Сокіл» «Ліга підприємців», ПЛАСТ, «Автомайдан», «Справа громад», народно-визвольний рух «Правий сектор», «Дорожній контроль», «Рух “Справедливий Кривбас”», ГО «Центурія», «Криворізька Церковна Рада».