21 грудня в КГЦ ШЕЛТЕР+, за підтримки ОВГ, стартувала головна подія року в галузі житлово-комунального господарства нашого міста — Другий Криворізький форум ОСББ.
Захід уже стає майданчиком для обговорення таких тем, як енергоефективність, лобіювання інтересів ОСББ в органах місцевого управління, сортування сміття, збір вторинної сировини, термомодернізація й інше.
Цього року на заході точилися гострі дискусії, але вони завжди були конструктивними. У форумі брали участь понад сто представників ОСББ з різних районів нашого міста.
«Такого в Кривому Розі до минулого року ще не було, — ділиться враженнями головний організатор форуму Денис Скворцов. — Ми не намагались копіювати чи повторювати шлях інших міст. Наша мета — не тільки зробити все, аби отримана інформація була актуальною та мала практичний характер, а й розпочати зміни зсередини, з первинної ланки суспільства — з людей і їхніх ініціатив».
Серед цілей, що організатори ставили перед собою, цього року були об’єднання голів ОСББ задля подолання нагальних проблем, побудова партнерських відносин у межах регіону та створення спільної платформи для співпраці.
Протягом двох днів було проведено декілька блоків обговорень зі спікерами з різних міст, тож кожен учасник, перебуваючи в невеликій групі, мав можливість отримати саме ту інформацію, яка стане йому корисною.
«Реформування сфери ЖКГ досі не висвітлило багатьох проблем для співвласників багатоквартирних будинків, — говорить учасниця форуму пані Ірина. — За ці два плідні дні ми розглянули чимало питань, зокрема й на законодавчому рівні».
Успішним завершенням дводенної роботи став проєкт резолюції, де учасники відобразили основні напрями, якими надалі будуть займатися. Це і питання щодо надавачів послуг (провайдерів, міськводоканалу, тепломережі), і вимоги до міської влади встановити прозорі правила гри, і створення Криворізького Руху ОСББ.