«Цей майданчик не бачив такої кількості людей ніколи», — зазначив тренер з баскетболу Микита Матухно. Мова йде про парк Карачунівський, де проходили вуличні змагання з баскетболу. Організував спортивний захід СК «Карачуни» за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян.

У змаганнях із кидків зі штрафного переміг Марк Сунайкин. Третє місце посів Микита Акімов, друге здобув наймолодший учасник — Микита Подолін. Хлопець займається в СК «Карачуни» лише 4 місяці, проте зумів вразити своєю технікою досвідчених любителів баскетболу.

У триочкових кидках переможцем став Віталій Наумов, друге місце зайняв Роман Кошелєв, третє — Єгор Волошков.

Приїхали спробувати свої сили й насолодитися улюбленою грою учасники з різних районів Кривого Рогу. Тут був і спортсмен із Конго Марк Мадімба Marc Mk Madimba. Студент розповів, що вже рік навчається в Кривому Розі на металурга, баскетболом почав займатися ще 5 років тому на своїй батьківщині, в Україні продовжує заняття. З радістю погодився взяти участь у змаганнях, тому що баскетбол для нього — це життя.

Ініціатор змагань Микита Матухно, розповів про необхідність популяризації баскетболу в Кривому Розі: «Стандартних залів — лічені одиниці на все місто. Вуличних майданчиків ще менше. У Центрально-Міському районі нема жодного. Необхідна інфраструктура. Буде майданчик у кожному районі, а краще мікрорайоні — буде багато охочих грати в баскетбол».

Микита Матухно разом з Тарасом Юрченком

Менеджер проекту ОВГ з підтримки громадських ініціатив «Просто» Тарас Юрченко зазначив: «Це один з перших турнірів після припинення діяльності БК “Кривбас”. Мета заходу, який підтримує наша організація, — відродження баскетболу. Тренуючи дітей на волонтерських засадах, Микита Матухно робить велику справу. Він молодець! Це єдино правильний шлях відродити спорт у місті — вкладати знання, уміння, сили в дітей».