До нашої організації, зокрема до члена Ради ОВГ Костянтина Чухна, звернулася жінка з інвалідністю Надія Дмитрук і попросила підтримати фінансово її поїздку на міжнародний марафон до Кракова.

27 років Надія пересувається на візку та, незважаючи на ураження опорно-рухового апарату, веде активний спосіб життя: бальні танці, теніс, участь у різних змаганнях, зокрема й міжнародних. Є інструктором з водіння візка та духовним наставником багатьох людей, які мають проблеми зі здоров’ям. Наразі організувала школу гри в боча. Має численні здобутки й перемоги — от минулого року на марафоні в Кракові зайняла друге місце. Але всі поїздки на змагання доводиться оплачувати власним коштом.

Дізнавшись про проблему, члени ОВГ в короткий термін пожертвували потрібну суму. Увечері 24 квітня Костянтин Чухно та Андрій Немченко привезли Надію на перон станції «Рокувата» та перед посадкою на потяг вручили бейсболку із символікою Об’єднання Відповідальних Громадян, адже впевнені, що Надія справді втілює ідею відповідальності. Також обговорили можливість її подальшого працевлаштування.

Ця неймовірна, сповнена енергії, життєрадісна жінка подарувала нам безліч позитивних емоцій. «Мене захоплюють сила духу, оптимізм і здатність насолоджуватись життям таких людей, як Надія. Вона живе повноцінно завдяки спілкуванню з новими людьми. Відчуває себе корисною, бо дійсно корисна людям, які потрапили у складні життєві умови. Надихає їх своїм прикладом та ентузіазмом. Бажаю Надії нових перемог, нових друзів і нових вражень», — сказав Костянтин Чухно.

Андрій Немченко зазначив: «Наша організація намагається не лишатися осторонь, коли треба підтримати людей з інвалідністю. Ініціюємо або підтримуємо заходи, інклюзивні проекти, зокрема “Краще разом”, які допомагають таким людям реалізуватися, адаптуватися в соціумі та почуватися комфортно. Постійно порушуємо болючі питання з облаштування транспорту, створення зручної інфраструктури для мешканців, які пересуваються на візках. Міські програми не охоплюють усього спектру необхідної допомоги. Часто люди залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Тому намагаємося зробити все, що в наших силах».