«Не треба боятися конфліктів. Конфлікти провокують розвиток. Їх треба вчитися грамотно вирішувати» — під такими гаслами за підтримки ОВГ пройшов другий Усеукраїнський форум батьків. Його заснувала громадська організація «Основи Свідомості». Спонсорську допомогу надали «Вертикаль»«Виконда» та ТОВ «Спроба».

За словами модератора заходу Аліса Гнидюк, минулого року приділялася увага стратегії розвитку освітнього процесу, висловлювалися сподівання на його покращення. Цього ж разу 10 чудових спікерів з різних куточків України ділилися вже практичними кейсами. Охопили низку важливих тем — від благодійності до правового захисту дитини.

Порушували питання землі навколо шкіл, організації освітнього простору, говорили про значення неформальної й упровадження інклюзивної освіти, розглянули юридичний бік взаємовідносин учасників освітнього процесу, не оминули болючої теми булінгу. Учасники вчилися основам фінансової грамотності та дізналися, як мотивувати дітей в епоху «DIGIT@L».

Разом шукали шляхи вирішення проблем учителі, учні, батьки, представники влади. Відбувся справжній діалог, точніше, полілог. І це можна уважати найбільшим досягненням форму. Його натхненник, голова ГО «Основи свідомості» Віталій Фурманюк зазначив: «Імітуючи діалог, не досягнемо результатів. Лише співпраця всіх сторін допоможе покращити освіту».

Такої ж думки дотримується спікерка форуму, директорка Криворізького гуманітарно-технічного ліцею №129 Неля Погрібна: «Головне, що сьогодні починаємо говорити. Не повинно бути водорозділу між батьками, вчителями і владою. Нам треба домовитися і почути одне одного, доєднатися до цієї спільної справи виховання дитини, створення умов, за яких вона буде морально і фізично здорова».

«У кожному виступі я знайшла щось цікаве й важливе для себе. Багато відкрила нового. Вразили молоді спікери своєю вмотивованістю і знанням справи. Я прийшла сюди, щоб знайти однодумців, з якими в подальшому можна буде обговорювати якісь важливі питання», — зазначила учасниця форуму Юлія Стаднік.