Із 2 по 3 лютого відбувся Турнір дворових команд для дітей віком від 11 до 14 років. Турнір організували Криворізькій автотранспортний коледж і  Християнський Футбольний Клуб«Пенуел»Об’єднання Відповідальних Громадян активно підтримало цей захід.

У турнірі взяли участь 16 команд. Перше місце посіла команда КЗШ №74, друге — «ФК Цумань», третє — «Крістал». Найкращим гравцем визнали Романа Гордєєва з «ФК Цумань», найкращим воротарем — Максима Бояра з «ФК Цумань», найкращим бомбардиром — Матвія Панченка з «Крісталу».

У Матвія Панченка ми поцікавились, чи важко було зібрати команду. «Та я просто подзвонив і всі погодились», — відповів він. До того ж юний лідер іще на початку турніру впевнено заявив, що планує перемогти зі своєю командою, а лідери слів на вітер не кидають.

Це було справжнє свято для дітей, особливо для тих, які грали у футбол лише у дворі. Ініціатор турніру, тренер Християнського Футбольного Клубу «Пенуел» Андрій Трипольский зазначив: «Ми проводимо такі турніри для того, щоб діти, які грають м’ячем на вулиці, відчули, що таке справжнє змагання, цю атмосферу, накал пристрастей і ще більше закохались у спорт. Дуже важливо забрати молодь у вулиці й запропонувати альтернативу, яка б відволікала від поганих компаній, цигарок, безцільного життя, комп’ютерних ігор. Від нас залежить, чи буде в дітей майбутнє».

Колишній футболіст, представник Об’єднання Відповідальних ГромадянЮрченко Тарас зазначив: «У місті не вистачає інфраструктури, відповідного приміщення для проведення подібних турнірів, де могли б розміститися 200–300 вболівальників. Для маленьких гравців надзвичайно важлива підтримка, це вже інші відчуття, інший рівень. Про турніри, які проводяться під егідою місцевої обласної влади, зазвичай мало хто знає, адже нема оголошень. Ми вперше в місті заздалегідь провели рекламну кампанію».

Охочі зареєструватися дзвонили до останнього моменту. Це свідчить про те, що в нашому місті є величезна потреба в таких заходах. Діти самі шукають можливість займатися спортом, їх треба лише вчасно підтримати. Дякуємо за допомогу та чудові призи нашим спонсорам — рекламній компанії «Вертикаль», кінотеатру «Олімп», магазину «Великан».

Нагадуємо: на цих вихідних відбудеться турнір для дітей старшої вікової категорії.