Велику зацікавленість екоуроками з робототехніки, який пройшов 13 січня на Інгульці, проявили наші підписники. Ще на етапі анонсування події почали надходити пропозиції організувати щось подібне в інших районах міста. Проведення таких уроків — ідея Ірина Голоднова та Тетяна Бондар. Захід відбувся за сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян.

За словами керівника It studio «Happy Code» Тетяна Бондар, перший екоурок пройшов у дуже теплій і дружній атмосфері. В обговоренні брали участь не тільки діти, а й батьки. Із деяких питань відбулося предметне дискутування. Старші за віком діти продемонстрували неабиякі знання з екології, сортування сміття, чим дуже приємно вразили Тетяну. Учителька також дізналась, що половина з присутніх дітей удома сортують пластик і макулатуру: «Діти дійсно переймаються питаннями екології й відповідального ставлення до довкілля та погоджуються, що це надважливо для сьогодення».

Активістка ГС «Спільна Мета» Ірина Голоднова провела вікторину й виявила рівень обізнаності про кількість витрат природних ресурсів на виробництво паперу, пластику та скла, про життєвий цикл використаних відходів і сферу їх можливого нового життя. Торкнулися й теми раціонального використання води, електроенергії, тепла в побуті. Учасникам видали пам’ятку й запропонували обговорити її вдома з батьками. Найактивніші діти отримали сертифікат на участь у майстер-класі з декорування екоторб, запланований на кінець лютого.

Після теорії дітям продемонстрували роботу запрограмованого робота на сортуванні відходів, а потім дали можливість сконструювати невеличких роботів, якими вже можна було керувати. Ірину здивував інтерес до програмування дівчат: «Вони так старанно все робили, терпляче йшли крок за кроком і в нагороду отримали гарний результат — робот виконав їхнє завдання».

Поділилися своїми враженнями й батьки. «Подібний урок відвідали вперше. Інформація цікава, змістовна, насичена. Дітям, які із захопленням конструювали, дуже сподобалось», — зазначила Ірина Тодорашко. Багатодітна мама одного з учнів розповіла, що на наступний урок приведе ще двох своїх донечок.