«Його хотілося слухати», — так говорить про виступ Романа Морозова Тетяна Грищенко, учителька 27 школи, де співзасновник ШELTER+ та ОВГ прочитав мотиваційну лекцію «Про волонтерство та побудову громадського суспільства» для учнів 8–11 класів у межах програми «Розвиток волонтерства в громадах».

«До нас приходили різні люди з різних організацій, але саме так, невимушено доступно, і саме на такі важливі теми з дітьми ніхто ще не розмовляв. Це було щось зовсім нове. Мені самій було цікаво. Старшокласники, яких зазвичай мало що цікавить, слухали напрочуд уважно, вловлюючи кожне слово. За 40 хвилин Роману вдалося охопити величезну купу питань, не оминув і проблем екології міста», — продовжує розповідати Тетяна.

Коли лектор у джинсах і футболці став на колінах на колонку, щоб дотягнутися до інтерактивної дошки, це розвеселило дітей, та водночас простота й відсутність зайвої надуманої строгості прихилили до нього дитячі серця, відкриті до справжнього і нового. Після виступу учні аплодували.

Волонтерка Любов Заріцька, яка запросила активіста до школи, де також учителює, зазначила: дуже важливо розказувати підліткам, на що вони здатні сьогодні, як можуть тут і зараз вплинути на зміни в країні. Найнадійніший шлях до змін, який обрав Роман Морозов і більшість прогресивних людей, — просвітництво, особливо юного покоління. За запрошення та допомогу в організації заходу спікер дякує Любові Заріцькій та адміністрації школи.