І

Голова ОВГ Ірина Роік взяла участь у Всеукраїнському молодіжному форумі «Університет для молоді – активна молодь для розвитку університету», який пройшов 10 жовтня у рамках V Осінньої сесії Школи молодіжного лідерства ПроЯв. Організований на виконання проекту «Імідж університету як результат формування його соціального капіталу», що його в рамках Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України реалізує Криворізький державний педагогічний університет за підтримки British Council в Україні.

Форум покликаний об’єднати молодих і небайдужих людей – керівників та членів молодіжних, зокрема студентських, організацій різного рівня – задля обміну знаннями і досвідом у сфері молодіжного лідерства, молодіжної роботи; скоординувати зусилля молодіжних представників з різних регіонів України з цих питань; формувати в молоді мотивацію до активної участі в житті свого університету, міста, країни, зміни їх на краще.

Центральною подією заходу була панельна дискусія, мета якої — сприяння самоідентифікації молодих людей як агентів суспільних змін, визначення конкретних індивідуальних та колективних траєкторій назустріч змінам.

Модератор дискусії Ірина Роїк зазначила: «Студенство – це найбільш потужна сила в цьому суспільстві. Воно може рухати такі непідйомні брили, які, здавалося б, ніхто не зможе посунути. Саме тому важливо їх об’єднувати, знайомити одне з одним, давати можливість творити і надихатися, що власне й відбулося на форумі».

За словами голови ОВГ, студенти з Хмельниччини та Дніпропетровщини говорили про імідж університету і канали комунікацій. Говорили не лише між собою, а й з присутніми представниками викладацького складу. І це був адекватний, розумний діалог, де звучало не тільки «хочу», але й «можу».

Учасників форуму, за словами Ірини, обєднувало вміння мріяти, ставити цілі та досягати їх.