9 жовтня о 8:00 біля в’їзду на міст, що веде до прохідної АМКР, відбудеться мітинг «Досить приховувати правду», який організовує коаліція «Досить труїти Кривий Ріг».

Аселор безсовісно і вперто відмовляється чути мешканців Кривого Рогу, які лише вимагають дотримання їхнього конституційного права на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування спричиненої порушенням цього права шкоди, права вільного доступу до інформації про стан довкілля, права на її поширення.

Незважаючи на титанічні зусилля громадськості, продовжується приховування неприпустимих порушеннь виробництва під приводом нерозголошення конфіденційної інформації підприємства. Мова йде про інформацію, яка за Основним Законом України не може бути засекречена, зокрема про кількість шкідливих викидів, хімічний склад повітря, стан очисних споруд тощо. Удруге не допущено екологічну інспекцію на об’єкти, які підлягають перевірці, масово порушуються інші офіційні домовленості.

Шановні мешканці, ми упевнені, що вас давно обурює і викликає занепокоєння стан екології нашого міста, яке лише погіршується разом із нашим здоров’ям. Немала частина родинних бюджетів йде на придбанням ліків, ціни на які не припиняють рости, як і кількість шкідливих речовин у викидах АМКР.

Кожен хоч би раз у розмові з друзями, близькими говорив на ці теми, висловлював незадоволення. Але в тому і вся проблема, що далі родини, тісного кола однодумців такі розмови не йшли. І на те були причини: більшість людей в силу економічних проблем країни зосереджені на тому, як забезпечити родину фінансами, елементарно не вистачає часу і сил, щоб зайнятись чимось іншим, хтось не вірить, що його голос буде почутий, хтось просто боїться і робить це небезпідставно, у когось не вистачає знань, які б підказали, куди рухатись, щоб покращити екологію, до кого звернутись по допомогу, недостатня компетентність у багатьох питаннях не дозволяє виступити публічно проти тих, хто забруднює повітря нашого міста.

Завдяки утвореній коаліції «Досить труїти Кривий Ріг» з’явилась можливість об’єднати зусилля усіх небайдужих громадян і заявити головному забруднювачу Кривого Рогу про себе.

Тим більш, після того, як сміливий відчайдушний Микола Спіцин, як то кажуть, взяв вогонь на себе і попри погрози виступив на прес-конференції з сенсаційною заявою про неприпустимі порушення технології виробництва в цехах АрселорМіттал, за даними коаліції, масово почали звертатися теперішні та колишні працівники заводу, які підтверджують цю інформацію та надають іншу, яка чітко дає зрозуміти, що підприємству є що приховувати від громадськості!

Не залишайтесь осторонь, прийдіть на мітинг, підтримайте активістів, які заради збереження здоров’я вас і ваших дітей, ризикували життям і здоров’ям власних родин.

Скористайтеся шансом показати, що ми господарі в нашому місті, і нагадайте керівництву АМКР, яке всупереч вимогам Конституції України використовує власність на шкоду людині та суспільству, що земля, її надра, АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ, водні та інші природні ресурси належать народові.