Член Ради Об’єднання Відповідальних Громадян, досвідчений управлінець Олександр Серьогін ділиться власними секретами ефективного тайм-менеджменту. П’ять простих правил Олександра допоможуть вам вирішити проблеми нестачі часу і навчать, як за 24 години встигнути максимум.

Виявляється, ще в дитинстві Олександр відрізнявся від однолітків природнім вмінням планувати свій час, хоча і не міг пояснити, як йому це вдається. Та згодом працюючи керівником великих підприємств, які налічували більше 200 людей, з філіалами, управліннями по Україні, стикнувся з необхідністю встигати виконувати величезну купу справ за невеликий проміжок часу. Усе це підштовхнуло до думки проаналізувати свою діяльність, пригадати, за яких умов удавалося зекономити час, узагальнити свої знання і створити набір основних правил, які б дозволили ефективно використовувати кожну хвилину.

Більшість людей роблять це лише на інтуїтивному рівні, неусвідомлення приводить часто до того, що в якийсь день встигаєш виконати мінімум, а в якийсь — більше ніж за весь минулий тиждень. Уміння організовувати свій час – одна з головних умов успіху, тому не варто нехтувати порадами людей, яких до певної міри можна назвати володарями часу.

На питання, чому з’явилося бажання поділитися правилами із загалом, Сергій відповів: «Є в мене один знайомий, дуже вдумливий і енергійний хлопець, але він часто скаржиться на постійну нестачу часу. Я вирішив допомогти і накидав план дій. Під час роботи виникла думка про те, що з такими проблемами стикається більшість, а може й кожен. Так народився пост, у якому я радо поділився своїм досвідом».

5 секретів раціонального використання часу звучать доволі просто: чітко плануй свій час; контролюй і керуй своїм часом; концентруйся на кожному процесі; спочатку головне, а потім невідкладне; і намагайтесь не робити те, що можуть зробити інші.
Хто зацікавився, має змогу отримати більш докладну інформацію про дієві поради з посту Олександра, який наводимо нижче.