За сприяння Німецько-польсько-українського товариства та Європейсько-українського центру молодіжної політики минулого року в Києві розпочався проект «Центр вивчення демократії», покликаний збільшити потенціал громадянських суспільств, заохотити до міждисциплінарної роботи молодих учених, сприяти стійкому розвитку мережі партнерств в Україні, Грузії, Молдові, Білорусі та Росії. До 29 найкращих обраних з-поміж 200 претендентів на участь у проекті ввійшла Анна Ємельянова, член організації “Об’єднання відповідальних громадян”.

Проект успішно завершився, про що активістка радо повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці. Дослідниця не шкодує емоцій, щоб описати отримані враження й висловити слова подяки: «Я дуже горда і вдячна, що серед великої кількості претендентів мене також обрали до цієї чудо-команди!» Та найбільшим досягненням уважає впровадження сервісу www.actions.org.ua, призначеного для громадських активістів, які бажають поділитися досвідом, та майбутніх активних громадян, які зможуть надихнутися успішними історіями й отримати інструкції для вирішення тих чи тих проблем у власному місті.

Ідея створення сайту не виникла раптово. Аня виношувала її довгий час, мала певні напрацювання у своєму арсеналі, але саме завдяки проекту та спільній роботі шести  експертів з права, публічного врядування, законопроектної роботи та міжнародних відносин із Молдови, Росії та України мрію вдалося втілити в життя.

Неоціненним досвідом і знаннями у галузі розвитку демократії молодий фахівець продовжує ділитися з громадськістю за допомогою новоствореного веб-ресурсу, надихаючи майбутніх лідерів та сприяючи розбудові приватної ініціативи та суспільної компетенції.