друбезоб

Проект Об’єднання Відповідальних Громадян «Дружба без обмежень», спрямований на молодих людей з особливими потребами, дістався найактивнішої стадії. Уже цієї суботи волонтери проекту зберуться на семінар, після якого будуть сформовані команди, і в усьому місті побільшає людей на візках, які активно проводять своє дозвілля, адже почнуться «події дружби».

За задумом організаторів проекту буде сформовано близько 15 команд. Одна команда включатиме в себе трьох волонтерів та одного учасника (людину з особливими потребами). Протягом двох місяців кожна команда організує та проведе принаймні три зустрічі, “Події дружби”. Кіно, пікнік, прогулянка парком, виїзд за місто, боулінг тощо – подія буде обрана на смак волонтерів та учасників.

Чого ми прагнемо досягти? По-перше, залучити півсотні молодих мешканців Кривого Рогу до практичної волонтерської діяльності. По-друге, привернути увагу спільноти до проблем та бар’єрів, з якими щодня зустрічаються люди з особливими потребами. По-третє, показати, що за наявності бажання та декількох друзів можна подолати бар’єри, спричинені відсутністю інфраструктури. І нарешті, нагадати спільноті, що волонтер – це людина з активною життєвою позицією, яка завдяки своїй діяльності допомагає місту та його мешканцям

За словами організаторів, ще є кілька місць для мотивованих волонтерів. Причому цей проект дасть кожному можливість, виділивши невелику кількість власного часу, дійсно вплинути на чиєсь життя. Досвід, навички та фінансові можливості – це не головне, адже інтенсивний тренінг дасть основні знання, а завдяки меценатам ті, хто не має грошей, щоб реалізувати свої ідеї щодо «Подій дружби», отримають невелике фінансування, якого вистачить на квитки, таксі чи інші потреби.

Спеціальними гостями тренінгу стануть багаторазовий призер чемпіонатів і кубків Європи та світу з танців на візках Іван Замига, а також київський психолог Тетяна Ларіна, яка має величезний досвід роботи з людьми з особливими потребами. Тренінг відбудеться в суботу, 25 липня в Культурно-громадському центрі ШELTER+. Початок о 10:00. Детальну інформацію ви отримаєте, коли зареєструєтесь у якості волонтера, заповнивши анкету http://goo.gl/forms/OB1MrU8Sse

Також ще є кілька місць для учасників з обмеженими можливостями. Якщо ви знаєте людей-візочників віком 15-35 років – терміново передавайте їм інформацію про проект та залучайте до участі. Форма для реєстрації тут.