Об’єднання Відповідальних Громадян і громадська організація «Молодь ДемАльянсу» запрошують активних криворіжців долучитися до короткого курсу правової освіти, отримати надзвичайно актуальні сьогодні знання про систему держави і права в Україні, вдосконалити свої навички використання законодавства, написання запитів на інформацію та звернень, навчитися планувати та проводити адвокаційні кампанії.

правова адвокаційна школа “ПРАВДА”Дводенна школа являтиме собою інтенсивне неформальне навчання від професійних тренерів із різних всеукраїнських організацій у формі лекцій-обговорень, практичної роботи-аналізу та використання законодавчих баз, роботи в командах, рольових ситуативних ігор.

Програма Школи:

  1. Вивчення структури держави. Законодавча, виконавча та судова влади. Повноваження органів влади.
  2. Ознайомлення з загальною системою права в Україні. Конституція – основний закон держави. Як і коли застосовувати законодавство?
  3. Навички роботи з правоохоронними органами (права та обов’язки при затриманні, процедура затримання, звернення по юридичну допомогу).
  4. Написання запитів на інформацію та написання звернень до органів влади.
  5. Адвокаси (поняття, методи, адвокаційні кампанії).
  6. Також, додатково, виходячи зі складу і побажань аудиторії, будуть порушені теми захисту прав студентства, захисту прав водія та інших категорій населення.

Організаційний внесок від кожного учасника Школи – 20 грн.

Кількість місць обмежена, учасники будуть відібрані по результатах аналізу анкет і, в разі необхідності, телефонної співбесіди.

Тренінги відбуватимуться в приміщенні Культурно-громадського центру ШELTER+ (вул. Армавірська, 28, р-н 44-го квартала).

АНКЕТА потенційного учасника (обов’язково): http://goo.gl/Ijny8p