18 грудня в смт Радушне відбулось урочисте відкриття новорічної ялинки. Майже весь день працювала резиденція Святого Миколая. Чудотворець устиг завітати до Радушненської школи та прийняти у своїй резиденції близько 300 дітей. Кожен маленький гість отримав від старого солодкий подарунок, але за умови виконання вірша.
«Другий рік ми організовуємо святкування дня Миколая, — говорить, організаторка Катруся Тіткова. — Теперішнє повсякдення буває одноманітним, саме тому ми мали надзвичайно важливе завдання — дати можливість зануритись у казку і відчути всім ту саму дитячу радість».
Організатори говорять, що задумали цей захід давно, ще коли створювали план на рік, а в листопаді почалась активна підготовка.
ОВГ допомогло із закупівлею ялинки на свято, проте частину коштів активісти назбирали з власних гаманців. Небайдужі мешканці селища об’єднались у створенні новорічного дива і передбачили цілий цикл новорічних свят.
Не оминули спроби домовитись із місцевою владою — запропонували її представниками об’єднати зусилля, проте радушненська влада відмовилась від співпраці, а через тиждень вирішила зробити своє свято.
Цікаві конкурси, казкові персонажі, новорічна атмосфера — усе це отримали діти не тільки Радушного, а й інших сіл, що завітали в гості, зокрема й новопільці.
«Дитина заморена і задоволена, — говорить Вікторія, мама маленької учасниці. — Дуже вдячні організаторам, чекаємо ще таких свят».
Об’єднання Відповідальних Громадян вважає важливим розвиток культури в малих громадах, тому й надалі підтримуватиме такі ініціативи.