Кожному із нас варто працювати над власним психологічним імунітетом, посилювати його. В цьому полягає шанс вийти із кризи з особистою перемогою, стати сильнішими.

Першим кроком є освіченість, себто – психологічна едукація. Тож, “до ефіру” повертається семінар-тренінг “Міцність серед хвиль: як впоратися зі стресом та розвивати життєстійкість в умовах невизначеності воєнного конфлікту”.

Захід, що провела психологиня Євгенія Журавель, став дійсно класним і насиченим фінішем п’ятничного дня для студентів й студенток Донецького державного університету внутрішніх справ

Практичний інтерес молоді до участі в заході – на поверхні. Науково доведено, що стрес значною мірою впливає на когнітивну сферу. Вибухи у місті, трагічні новини – і, як наслідок, страждає пам’ять, увага і здатність навчатися.

Студенти разом із пані Євгенією всебічно розібрали механізм дії стресу на людину, явища виснаження й вигорання, можливі реакції на стрес для людей з різним типом темпераменту й, звісно ж, прості й доступні кожному способи саморегуляції.

Приємний бонус – імпровізоване “домашнє завдання”: список вартої уваги літератури для самоедукації. Серед них чільне місце посідає книга Віктора Франкла “Людина в пошуках справжнього сенсу”. Щиро радимо!

Дякуємо університетові за гостинний прийом, створення безпечних умов для проведення зустрічі під час повітряної тривоги, а молоді – за небайдужість. Піклування про себе – “база”.

Захід відбувся в рамках проєкту “Коло Підтримки” за організації Об’єднання Відповідальних Громадян завдяки фінансовій підтримці наших донорів із SILC.