Мандала виглядає так само як її назва звучить для східноєвропейського вуха: яскраво і чудернацько. Численні кольорові кола, квадрати та зірки, що переплетені й вписані одне в одне і утворюють цілісну фігуру-фрактал мандали.

У традиції Сходу мандала сприймається як модель Всесвіту, вираженням усього. На Заході, серед юнгіанців та у психотерапії – як засіб для досягнення розуміння власного «Я».

Цієї суботи учасники «Кола підтримки» мали можливість власноруч створити особисту мандалу. Тут варто зауважити, що процес цей достатньо кропіткий, на перших порах знадобиться якісна увага та прийдеться чимало зосереджуватись. Оперувати ниткою потрібно згідно з певною логікою. Водночас існує простір для індивідуального вибору, простір для свого чуття. А хіба творити модель світу чи пізнавати себе легка справа?:)

Врешті решт, вправи для мілкої моторики рук, і це загальновідомий факт, позитивно впливають на нервову систему. Так само терапевтично впливає на людину соціальна підтримка й визнання у групі.

Цікаво було порівняти результат учасниць — кожний візерунок мандали вийшов абсолютно не схожим на інші, кожна мандала мала особливу комбінацію форм і кольорів.

Мандала, як символ неповторності та унікальної особистості кожної з учасниць. Дякуємо всім, що завітали!

Піклуйтесь про себе і до зустрічі у “Колі підтримки”

Захід відбувся в рамках проєкту «Коло Підтримки» за організації Об’єднання Відповідальних Громадян завдяки фінансовій підтримці наших донорів із SILC.