Одночасно з набором нових учасників у Центрі продовжують навчання групи, сформовані раніше. Хтось із нами 3 місяці, хтось вже 6, а дехто добрих 9.

За словами самих учасників, постійні тренування дозволяють їм підтримувати форму. Це можливість не забувати раніше пройдене, а також поступово рухатися далі з насиченою Програмою підготовки до національного спротиву.

Наразі у фокусі уваги двох потужних, прокачаних груп є наступне:
– тактична підготовка – синхронні дії в двійках та четвірках, навички перетину небезпечної ділянки малими підрозділами, прикриття побратима, дії під час організованого наступу і відступу;
– топографія та картографія – калібрування компасу, читання мап, прокладання схеми маршруту пересічною місцевістю зі зміною географічних напрямків руху і плануванням дистанції;
– перша домедична допомога – зупинка масивних кровотеч, очищення ротової порожнини від сторонніх предметів, відновлення дихання, переведення тіла в стійке бічне положення.

Цитуючи пана інструктора, тут не готують вбивць. Натомість, громадяни отримують навички необхідні, щоб за потреби бути здатними захистити власну родину, місто та Батьківщину. Окрім того, заняття розширюють кругозір учасників, що робить їх придатними до завдань вищої складності. Адже готовність цивільних саме про це! Чи не так?!

Працюємо, не збавляємо темп!

Тренінги відбулися у співпраці з та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння директора КЗ ДОР «Центр підготовки населення до національного спротиву» Віктора Боняка та начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву»