350 гостей поринули у мистецький світ Ренато Ортіса минулими вихідними. У Просторі відновлення «ГАРТ» експонувались метафоричні інсталяції, які митець створив буквально з купи сміття.

«Я – сміття» – це дошкульна сатира на загально людські буденні теми, які матеріалізуються у роботах автора. Ідеї цих артобʼєктів зрозумілі кожному, їхній хрускіт відчувається під ногами.

Фото Ренато Ортіса на афіші може ввести в оману. Головний герой, справжній «Я» мистецької події зовсім не він, а узагальнений образ людини, як феномен.

Що ми залишаємо після себе? Ідеї, речі чи сміття?

Більшість з інсталяцій вже розібрані, матеріал відсортований і повернутий у передвиставковий стан. На жаль цього добра вдосталь навкруги. Чи можемо ми якось зарадити цьому?

Інсталяції прожили всього два дні, але ми сподіваємось, що їхній вплив ви відчуватиме трошки довше. Автор сподівався перевернути ваше сприйняття буття. Чи вдалося йому ?!

Залишаємо фотографію для тих, хто не зміг потрапити на артівент А ще є відео. Долучайтеся до змін і до мистецтва!
Як завжди красно дякуємо Ренато і його команді. Ми співпрацюємо, щоби привернути увагу до розбудови Простору «ГАРТ», де мистецька складова відіграватиме важливу роль у відновленні людей, що постраждали від війни.

Час анонсу! До зустрічі на новій події:)

Подія відбудеться у цю суботу, 12 жовтня, починаючи з 19:00.

Проєкт “Простір відновлення людей, які постраждали від війни в Україні «ГАРТ»” фінансується Представництвом Європейського союзу в Україні